Hvad gør du, når du har smækket dig ude af bilen?

Måske har du en ekstranøgle til dit hus liggende hos naboen. Eller under måtten. Så skulle du komme til at smække dig ude, har du en løsning klar. Men hvad nu, hvis det er bilen, du smækker dig ude af? De færreste har en ekstra bilnøgle liggende hos naboen, og det bliver dyrt at smadre ruden for at komme ind.

Som på film – eller ikke

Du kan selvfølgelig gøre som i de amerikanske film og finde en metalbøjle. Sådan en, man hænger en jakke på, og som kan vrides i den form, man vil. Hvis du har en ældgammel bil, kan du være heldig, at du kan liste bøjlen ind mellem døren og rammen og manuelt vippe låsen op. Du risikerer dog at gøre stor skade på bilen. Hvis bilruden er på klem, kan du også forsøge at liste bøjlen ned og vippe låsen op eller til siden, alt efter hvilken lås, du har. Men du risikerer at sprænge ruden i processen og i øvrigt lave alle mulige slags ridser. Så bøjletricket er nok bedst holdt i Hollywood

Eksperterne er klar

Det bedste, du kan gøre, er at få hjælp hos et firma, der specialiserer sig i biloplukning. Måske tænker du, at det er lidt pinligt at ringe. Men tusindvis af danskere smækker nøglerne inde i bilen hvert år, og der kan være mange forskellige grunde til det. Mange biler har en særskilt knap på nøglen, som kun åbner bagsmækken. Åbner du så den og smider jakken, inklusive nøglen, ind og smækker – så har du smækket nøglen inde. Det kan også være bilens sikkerhedssystem, der låser, uden du er klar over det. Eller simpelthen en fejl.

Mere end nøglerne smækket inde

Værst er det, hvis du ikke kun har smækket nøglerne inde. Hvis din hund eller din nyfødte sidder på den forkerte side af den låste dør, så melder panikken sig hurtigt. Hvis det er situationen, skal du endelig fortælle det til den, du ringer til. Eksperterne i biloplukning vælger altid at komme først ud til dem, hvor situationen er akut. Nu kan det jo svært at tænke klart i en paniksituation, så det er en god idé at finde et telefonnummer inden. Det kan du have i pungen eller på telefonen. Eller måske på køleskabet. Så risikerer du ikke at smække nummeret inde i bilen sammen med nøglen.