Vigtige overvejelser når du skal købe ny bil

Går du og drømmer om en ny bil, og har du endda fundet den bil du ønsker, så er finansieringsspørgsmålet yderst relevant. Du har måske pengene på din konto eller skal ud og have et billån, så du kan finansiere bilen. I denne artikel får du gode råd til hvilke overvejelser du bør gøre dig, samt hvordan du får det billigste lån. Inden du søger et billån, kan du med fordel overveje følgende:

  • Hvor mange penge du har brug for at låne.

Har du fx besluttet dig for at købe en bil der fx koster 100.000,- kr., kan du overveje om det er nok med et matchene beløb, eller om du skal købe ekstraudstyr eller andet som kræver et højere billån.

  • Hvor meget du er villig til at tilbagebetale.

Når du tager et lån på fx 100.000,- kr., ender du altid med at tilbagebetale lånet med renter og evt. administrationsgebyrer mm. Derfor er det relevant at kigge på det samlede tilbagebetalingsbeløb.

  • Hvor længe du vil låne pengene.

Du kan ofte tilbagebetale lånet over mellem 1-10 år, hvilket du kan vælge efter behov. Der er dog typisk sammenhæng mellem lånets løbetid og det samlede tilbagebetalingsbeløb, så der kan ofte være penge at spare ved at undersøge forskellige løbetider.

  • Om du har økonomisk råderum til et lån og tilbagebetalingen af lånet.

Det er værd at overveje om du har økonomisk råderum, som betyder at du kan tilbagebetale lånet. Du kan tilpasse lånets løbetid til en længere periode, så det månedlige tilbagebetalingsbeløb bliver mindre.

Når du har gjort dig overvejelser omkring ovenstående er du godt på vej til at få drømmebilen. Der er dog lige selve låneansøgningen. Her kan du med fordel benytte tilbudssider som fx Autolånet.dk som helt gratis hjælper brugere med at finde de bedste billån. Med et par få klik og udfyldelse af information får du tilsendt flere tilbud fra forskellige banker. Derefter er det bare at vælge det bedste tilbud, og så har du din drømmebil.

Andre