Overvejelser inden du vælger helårsdæk

Helårsdæk er en praktisk og nem løsning for de fleste. Man slipper for halvårlige mekaniker aftaler, at have klodsede store dæk stående i garagen, og man sparer penge på dækskifte, nye dæk mm. Så det er jo nemt nok at forstå, hvorfor mange kører rundt på helårsdæk. Når det er sagt, så er der også mange, der vil påstå, at helårsdæk ikke er ligeså effektive og sikre, som at køre med henholdsvis sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren. Her kan du læse mere om tankerne bag helårsdæk, så du kan vurdere, hvad der er den bedste løsning for dig

 

Tag beslutningen ud fra dit kørselsbehov

Hvis du kører langt hvert år, og måske i områder, hvor der kan være meget trafikeret eller ligge meget sne (længe) fordi der ikke bliver ryddet, så kan det være en fordel at skifte mellem sommer-  og vinterdæk. Helårsdæk er dog blevet en del bedre gennem de sidste år, så hvis du ikke kører mange kilometer, kan du måske nøjes med helårsdæk.

 

Vær opmærksom på regler i udlandet

Kører du meget i udlandet, er det også en vigtig pointe at have med i sine overvejelser. For selvom det ikke er lovpligtigt at skifte mellem sommer- og vinterdæk i Danmark, så ændrer reglerne sig fra land til land. Du kan derfor risikere at få bøder eller værre, hvis du kører rundt i andre lande med hjul, der ikke er godkendt til årstiden. Sørg derfor for at virkelig sætte dig grundigt ind i de forskellige landes regler, inden I tager på familieferie. Har I familie i udlandet, som I besøger regelmæssigt, er det bestemt også værd at sætte sig ind i reglerne for det land, da det kan have stor betydning for, om du skal vælge det ene eller andet.

 

Køb dæk i god kvalitet

Vælger du at køre på helårsdæk, skal du være opmærksom på, at du ikke er ligeså godt beskyttet mod varme veje, slud og glat føre, som du ville være, hvis du skiftede mellem sommer- og vinterdæk. Sørg derfor for at få en god snak med din dækspecialist om, hvad dine kørselsbehov er. Så kan I sammen finde de helt rettet helårsdæk til dine behov, og så er du også garanteret, at du får dæk i høj kvalitet, så du og din bil er garanteret så høj sikkerhed i trafikken som muligt.