Operationel leasing vs. finansiel leasing: Hvilken er bedst for dig?

Leasing er en finansieringsform, som bliver mere og mere populær i Danmark. Der findes to forskellige leasingformer: operationel leasing og finansiel leasing. I denne artikel vil vi se på hvilken af de to leasingformer, der er bedst for dig. Vi vil blandt andet se på fordelene ved disse to leasingformer.

Operationel leasing

Operationel leasing er en leasingform, hvor du leaser et objekt i leasingperioden. Du betaler en fast månedlig ydelse for at lease det pågældende objekt. Når leasingperioden er udløbet, skal du returnere det lejede køretøj til leasingselskabet.

Operationel leasing er en fleksibel leasingform, da du ikke er forpligtet til at købe det lejede objekt, når leasingperioden udløber. Du kan vælge at forlænge leasingperioden eller returnere det lejede objekt til leasingselskabet.

En af fordelene ved operationel leasing er, at du ikke risikerer at stå med et tab ved leasingperiodens udløb, da du ikke har købt det lejede objekt.

Finansiel leasing

Finansiel leasing er en leasingform, hvor du også leaser et objekt i leasingperioden. Du betaler også en fast månedlig ydelse for at lease det pågældende objekt. Når leasingperioden udløber, har du mulighed for at købe det lejede køretøj til en fastsat pris.

Finansiel leasing er en mere forpligtende leasingform, da du skal købe det lejede køretøj når leasingperioden udløber. Du risikerer derfor at stå med et tab, hvis værdien af det lejede køretøj falder i leasingperioden.

En af fordelene ved finansiel leasing er, at du kan få et leasingtilbud med en lavere månedlig ydelse, da du jo skal købe det lejede objekt til leasingperiodens udløb.

Hvilken leasingform er bedst for dig?

Det kommer helt an på dine behov og ønsker. Hvis du ønsker en fleksibel leasingform, hvor du ikke er forpligtet til at købe det lejede køretøj når leasingperioden udløber, så er operationel leasing bedst for dig. Hvis du derimod ønsker en leasingform, hvor du kan få et tilbud med en lavere månedlig ydelse, så er finansiel leasing bedst for dig.

Faldgruber ved leasing

Der er nogle faldgruber, du skal være opmærksom på, når du leasing. Først og fremmest skal du være opmærksom på leasingperiodens længde. Hvis leasingperioden er for lang, kan du risikere at stå med et leasingtilbud, der er for dyrt. Du skal også være opmærksom på leasingselskabets ændringsbetingelser. Hvis leasingselskabet ændrer leasingbetingelserne undervejs i leasingperioden, kan det have en negativ indvirkning på din økonomi.

Det er også vigtigt, at du vælger det rigtige leasingobjekt. Hvis du vælger et leasingobjekt, der er for dyrt i forhold til din økonomi, kan det have negative konsekvenser for dig.

Du skal også være opmærksom på, at der er leasingselskaber, der kræver et depositum. Hvis du ikke har råd til at betale depositummet, kan du risikere at blive afvist leasingtilbuddet.

Du skal også være opmærksom på, at leasingselskaberne kun leaser ud til personer over 20 år. Hvis du er under 20 år, kan du derfor ikke lease et køretøj.