Keramisk coating er for lakken hvad rustbeskyttelse er for undervognen

Vi ved alle godt hvor vigtigt det er at få undervognsbehandlet vores bil. 

Det er anbefalet af FDM, og der er stor sandsynlighed for at vi i mindre omfang vil få rustskader i undervognen ved en løbende behandling med f.eks. pava. 

Når det kommer til lakken på bilen, så er vi ikke helt ligeså gode til at beskytte den, da vi ikke har den samme mangeårige erfaring med et nyt produkt som keramisk coating er, og derfor ikke nødvendigvis kan give de samme garantier. 

Trin ét i at få det udbredt er forståelsen af: Hvad er en keramisk coating?

Hvad er keramisk coating?

Keramisk Coating er en avanceret form af den traditionelle lakforsegling. 

Hvor den tradditionelle lakforsegling lagde f.eks. et naturligt lag af voks ud over bilen, der beskyttede den mod udefrakommende elementer, så er den keramiske coating et avanceret nano produkt, der kommes på lakken i en flydende form, men når den hærder op bliver den krystal/glas agtig og giver en hård og særlig kemiresistent overflade. 

Det gør at den har en væsentlig længere holdbarhed end den traditionelle voks, som gør at du langt hen ad vejen kan behandle én gang, og derefter først bekymre dig om det igen efter 1-3 år afhængig af hvilket produkt du får lagt på bilen. 

Mange forskellige brands

Der er et hav af forskellige brands på markedet og det kan være svært at navigere i, da der findes meget marketing derude, der måske er på grænsen af hvad der er muligt. 

Derfor har keramisk-coating.dk skrevet en guide til hvilken keramisk coating du skal vælge

Det er ikke en facit liste på hvilket produkt du rent faktisk skal vælge – men det giver et indblik i hvilke brands, der er på markedet, og hvad du skal være opmærksom på ved valg af keramisk coating. 

Det er især i forhold til holdbarhed, glans, rengøringsevne mv. Det er for mange faktorer at komme ind på i denne guide, men ligesom der er forskel på Dinitrol og Pava, er der også forskel på de forskellige keramiske coating som der er på de danske marked. 

Få det udført professionelt

Du kan godt selv lægge en keramisk coating på din bil, men det kræver en hel del forarbejde, herunder at du kan polere din bil. Det er et super godt hobbyprojekt, men for mange bliver det for omfattende, når de finder ud af at de har behov for en polermaskine, polermidler og pads for at kunne komme frem til at lægge en keramisk lakforsegling på bilen. 

Derfor kan det give mening at få det udført professionelt. 

Det åbner op for den fordel at produkterne, der er tilgængelige er ”professionelle” og typisk med en bedre holdbarhed, end det du kan købe som privat forbruger.