Drømmer du om ny bil? Gør din drøm til virkelighed

Det er altid en fordel at have sin egen bil. Det gør det meget nemmere at komme fra A til B uden at skulle planlægge og koordinere offentlig transport. Det er også en behagelig måde at rejse på, hvor du kan høre ligeså høj musik som du vil, og du aldrig skal døje med aflyste afgange.

Derfor er der heller ingen, der kan fortænke dig i at ønske dig en bil. Men måske er det prisen på bilen, der holder dig tilbage? Sådan behøves det ikke at være. Du kan nemlig optage et billån, så du kan få råd til den bil, som du drømmer om.

Hvad koster et billån?

Når du gerne vil optage et billån, er der naturligvis relevant at finde ud af, hvad lånet egentlig vil koste dig. Det er nemlig prisen på lånet, der bliver den reelle pris for bilen.

Når du låner penge af et pengeinstitut eller anden lånevirksomhed, er det ikke kun selve lånebeløbet, du skal betale tilbage. Der er også en masse gebyrer, der kan være vedhæftet til lånet. Blandt andet skal du muligvis også betale følgende:

  • Renter
  • Stiftelsesgebyr
  • Betalingsgebyr for betaling med PBS
  • Øvrige betalingsgebyrer
  • Gebyr for administration
  • Kontogebyr

Det er dog ikke alle lån, der opkræver alle gebyrerne. Derfor er det også en god idé at indhente flere forskellige lån, så du selv kan udvælge det bedste billån. Her på PremiumBanker.com kan du få flere lånetilbud på én gang, så du selv kan vælge det lån, som du foretrækker.

Når du skal sammenligne lån

Inden du går i gang med at sammenligne lån, skal du dog først vide, hvad ÅOP er. Det står for årlige omkostninger i procent og fortæller dig, hvad dit lån egentlig koster under hele løbetiden.

Når du gerne vil sammenligne flere forskellige lånetilbud på et billån, er det derfor en god idé at sammenligne de respektive låns ÅOP. Det giver dig klart det nemmeste overblik over, hvilket billån du bør vælge.

Vær opmærksom, når du sammenligner ÅOP

Selvom du kan anvende ÅOP til at sammenligne lån, skal du dog være opmærksom på, at følgende to krav skal være opfyldt:

  • Alle lån skal have samme hovedstol, altså samme lånebeløb
  • Alle lån skal have samme løbetid, altså strække sig over samme antal måneder

Hvis ikke disse to krav er opfyldt, kan ÅOP nemlig godt blive misvisende.

Tjek også samlede kreditomkostninger

Når du gerne vil sammenligne lån, er det også en god idé at tjekke de samlede kreditomkostninger. Dette tal figurerer også på dine lånetilbud. Her er alle omkostningerne for dit billån lagt sammen, så du kan se, hvad det hele vil koste dig.

Dog skal du være opmærksom på, at hvis du betaler lånet hurtigt tilbage, vil det for det meste blive billigere. Hvis du derimod betaler lånet langsommere tilbage, vil det i stedet blive dyrere.